rawsnoep

De bovenstaande foto laat je zien dat je ook hele lekkere rauwe chocolade snoepjes kan maken. En het is helemaal niet moeilijk.
Smelt in een pannetje ongeveer 3 eetlepels extra virgin niet ontgeurde kokosolie. Het smeltpunt is laag, dus zorg ervoor dat je de olie niet boven de 40 graden verhit. Maal een koffiemolentje vol met rauwe hele cacaobonen fijn, en doe dat door het gesmolten kokosvet in je pannetje en roer het fijn en glad met een pollepel.
Strooi ook wat kaneel door je mengsel en wat steviadruppels naar smaak, en als je hebt, wat vanille uit een vanillestokje of vanille extract. Door dit mengsel gooi je 400 gram gedroogde moerbeien (had ik gekocht in een buitenlands winkeltje). Roer alles heel goed door zodat elke moerbei goed doordrenkt wordt met de cacao oplossing. Laat het afkoelen, of als je wat sneller wilt, in de koelkast. Zorg ervoor dat het net niet te veel afkoelt, want de moerbeien moeten niet allemaal aan elkaar vast gaan kleven. Dus roer ze los, net voordat het mengsel te koud is geworden. Vervolgens bestrooi je de choco moerbeien rijkelijk met rauwe cacaopoeder. Ik gebruik hiervoor de kant en klare rauwe cacao poeder, dat is beter voor de buitenkant. Het geheel moet er aan de buitenkant dus droog bepoederd uitzien. Bewaar ze in de koelkast.
Het is echt heerlijk !

Dit bericht werd geplaatst in rawsnoep en getagd met , , , , , . Maak de permalink favoriet.

Plaats een reactie