variatie op mijn moeders kroketjes

Hier is dan een variatie op mijn moeders kroketjes. Deze keer even geen rauw recept, maar goed te combineren met een bord vol rauwkost. Doe in een kommetje havervlokken, giet er een beetje warm water over, maar niet te veel, het moet een dikke prak worden waar je kleine balletjes van kunt maken zo groot als een flinke truffel. Doe er naar eigen keuze kruiden door en een beetje keltisch zeezout. Ik deed er ook nog fijn gesneden knoflookstukjes door en twee flinke theelepels amandelpasta. Alles goed roeren en een tijdje laten staan. Zorg dus dat er balletjes van gemaakt kunnen worden, dus niet té vochtig mag het zijn. De kroketjes maak ik zo klein omdat het dan beter in zijn geheel blijft bij het bakken en daarna. Er zit immers geen ei door voor het binden. De kleine bolletjes zo groot als een grote truffel doe ik in een koekenpan (ik heb tegenwoordig een keramische pan en heb de tefalpannen afgeschaft) met extra virgine kokosolie. Daar bak je de kleine koekjes even aan beide zijden lichtbruin. En op de foto hieronder kun je zien hoe mijn lunch was vandaag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in kroketjes en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

1 Response to variatie op mijn moeders kroketjes

  1. Gertrude schreef:

    Dit ziet er erg lekker uit……………..goed idee !!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s