bosbestruffels

Hoewel deze truffels niet speciaal naar bosbessen smaken, is het één van de ingredienten.
Het is de bedoeling iets lekkers te maken, maar dusdanig dat je het als een gezond tussendoortje kan eten.
Bovenstaande truffels maakte ik als volgt:
Een klein kommetje havercreme, dat is iets dikker dan havermelk.
Daarin schep je zoveel bosbespoeder dat het een papje wordt.
Zet het een nacht te weken in de koelkast.
De volgende dag ga je verder aan de slag.
Doe in je keukenmachine stukjes dadel (ongeveer 200gram of iets meer, hangt een beetje af van hoeveel je wilt maken en hoe groot je keukenmachinebakje is).
Doe je koffiemolentje vol met rauwe cacaobonen en maal die heel erg fijn.
Of je gebruikt kant en klare rauwe cacao.
Doe dat ook bij je keukenmachinebakje in.
(je kunt ook nog een lepeltje lucuma-, maca- of mesquite poeder toevoegen).
Voeg een flinke lepel kokosvet toe, en eveneens een brokstuk cacaoboter (op lage temperatuur even gesmolten.
Doe dan nog je papje bosbespoeder erbij. Zet je machine aan en laat hem zo lang draaien dat het een homogene massa wordt.
Zet een nacht weg in een bakje in de koelkast.
De volgende dag maak je er balletjes van en rolt de balletjes door de cacaopoeder.
Bewaar ze in de vriezer en serveer ze koel. Ze zijn dan lekker stevig, terwijl ze eigenlijk niet echt bevriezen.
Later kom ik nog wel terug op ingredienten die ik noem.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in rawsnoep en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s