ontbijt

Mijn ontbijt bestaat tegenwoordig uit allerlei fruit, gemixt in de blender.
De samenstelling kan wat wisselen, al naar gelang ik aan fruit in huis heb en het seizoen.
Vandaag (zie foto) bestond de mix uit: 2 geperste sinaasappels en een citroen, ik had bramen, rode bessen, banaan, een plak ananas met de harde kern (daar zitten de meeste enzymen in), een banaan, en ik doe vaak nog een scheutje rijstemelk erdoor, zodat het geheel nog wat vloeibaarder wordt omdat ik er ook nog wat superpoedertjes door mix, een maatlepeltje lucuma-, mesquite- en macapoeder. In mijn koffiemolentje maal ik nog vlug wat chia- en hennepzaden. Dat gaat er ook door.
Als het klaar is doe ik het in een kom, strooi er nog tarwekiemen over en klaar is het ontbijt. Op dit ontbijt doe ik het urenlang goed, zelfs als ik het druk heb en pas tegen 14.00 uur weer thuis ben, voel ik me nog steeds fit, en krijg geen neiging om vlug vlug wat te eten, en ga op mijn gemak aan de slag iets te maken wat nu passend is.

Je kunt dus dit ontbijt zelf net zo maken als je wilt, fruitkeuzes genoeg in de zomer.
Soms heb ik een dikke sinaasappel die ik niet pers, maar zo schil dat de buitenschil eraf is, en de witte schilletjes er nog aan zitten. Dit gaat dan in stukjes mee in de blender.
Er zijn nu ook volop blauwe bessen, aardbeien en frambozen te koop. Een enkele keer vind ik op de markt nog de ouderwetse zwarte bes. Als je die ziet, dan koop het maar gauw, ze zijn reuze gezond, maar helaas zie je ze niet meer vaak. Ook koop ik best vaak ananas, dat is echt geweldig voedsel, mede door de enzymen in de vrucht, evenals de papaya. Rijpe zoete mango’s zijn ook heerlijk.
Gewoon lekker rondkijken wat er allemaal is.

Dit bericht werd geplaatst in ontbijt en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s