kaneel

In sommige recepten kun je kaneel toevoegen als je het lekker vindt.
Over kaneel valt een heleboel te vertellen, en op internet valt er van alles te vinden over kaneel.
Kijk er eens naar. In het kort heb ik wat dingen op een rijtje gezet.
Wil je het echt medicinaal gaan toepassen zul je echt even goed moeten kijken naar doseringen en mogelijke bijwerkingen. Voor ons doel hier is het dus vooral een specerij in de keuken.

Kaneel is goed voor de gezondheid, en er zijn eindeloos veel recepten met kaneel.
Je kunt dus wel zeggen dat kaneel een heel populair kruid is.
Je hebt kaneelstokjes en kaneelpoeder.
Het is een goed idee om soms door je rauwe recepten kaneel toe te voegen.

Kaneel verlaagt je cholesterolgehalte.
Studies hebben aangetoond dat een halve theelepel kaneel per dag het
LDL cholesterol kan verlagen.

Kaneel reguleert je bloedsuiker.
Verschillende studies zeggen dat kaneel een regulerend effect heeft op je bloedsuiker.
Kaneel is vooral van belang voor mensen met type 2 diabetes.

Kaneel kan helpen bij schimmelinfecties.

Onderzoekers in de US hebben aangetoond dat kaneel de groei van leukemie- en lymfekankercellen kan verminderen.

Kaneel heeft bloedverdunnende eigenschappen, voorkomt bloedklontering en stimuleert de bloedsomloop.

Kaneel geeft verlichting bij artritis. Men neme elke ochtend een theelepel honing met een halve theelepel kaneel op de nuchtere maag. Uit een onderzoek in Kopenhagen is gebleken dat na een week al vermindering van pijn optrad, en dat men na een maand al zonder pijn kon lopen.

Kaneel is een anti-bacterieel kruid.
Een stofje in kaneel dat cinnamaldehyde genoemd wordt is werkzaam tegen diverse bacteriën, gisten en schimmels.

Kaneel zou ook de cognitieve functies en het geheugen verbeteren.

Er zitten ook goede voedingsstoffen in kaneel, zoals mangaan, ijzer, calcium, chroom, jodium, fosfor, kalium, zink, vitamines A, B1 en C.

In de natuurgeneeskunde gebruikt men kaneel tegen diarree.

2 theelepels kaneel bevatten ongeveer 12 calorieën (kcal).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in kruiden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s