tomaten paprikasoep

Even alle rauwe bonbons en taartjes achter ons latend gaan we nu naar de tomaten paprikasoep.
Het was echt weer super lekker en zo simpel te maken, daarom ga ik het hier plaatsen.
Ik deed drie grote vleestomaten in stukjes in de blender, deed er een mix van italiaanse gedroogde kruiden door en wat keltisch zeezout, scheutje koudgeperste olijfolie en extra virgin kokosolie. Even mixen tot het vloeibaar is. Snijd er dan nog een hele paprika in stukjes door, even weer mixen en klaar is je soep.
Je kunt het koud eten bij warm weer, maar je kunt hem ook even al roerende opwarmen tot hooguit 40 graden, zodat alle goede stoffen behouden blijven.
Heerlijk was het.
Ik vergat nog even (vooral voor de foto, maar ook de smaak natuurlijk), wat fijngesneden peterselie er op te strooien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 Responses to tomaten paprikasoep

  1. Paradijsvogel Marian, als ik de hapjes zie loopt het water me al in de mond. Donderdag zal ik er op Facebook melding van maken, zodat ook anderen van je creaties kunnen genieten. Bon appétit. Frits

  2. Snoespoes schreef:

    Heb het geprobeerd, en zalig met zeker veel vitamine. Waar ik woon is het een warme zomer. Heb de tomaten eerst gesneden in blokjes en in de koelkast gedaan. Heb ook komkommersoep met uien en een beetje knoflook en meloensoep met een beetje kaneel gemaakt en wat walnoten. Als de meloen niet zoet genoeg is, kan je een beetje honing toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s