taart

En hier hebben we dan mijn eerste rauwe taart, en lekker dat ie is …
Om deze taart te maken had ik in de stad een mini springvorm gekocht, want de taart is toch best machtig, en aan een klein stukje heb je genoeg.
Hier volgt het recept:
Doe in het bakje van je keukenmachine stukjes gesneden dadel en abrikozen, een handvol walnoten, wat amandelmeel en rauwe cacaopoeder. Je kunt altijd de dadels en abrikozen vervangen door ander gedroogd fruit, wat je maar in huis hebt. De hoeveelheden moet je ook een beetje op gevoel doen, al naar gelang hoe groot je taartbodem en/of het bakje van je keukenmachine is. Ik deed de machine aan en vond dat het iets te droog werd, en deed er een minischeutje havermelk nog door.
Laat je machine zo lang draaien tot er zich een homogene massa vormt. Een gedeelte was gevormd als een deegbal.
Dan is het deeg voor de bodem van je taartvorm klaar. Druk het deeg in de vorm en zet het zo lang in de koelkast.
Vervolgens maak je de vulling klaar, dat kan in je keukenmachine, maar ook in de blender.
Doe een rijpe avocado in je machine, een banaan en rauwe cacaopoeder en wat drupjes stevia extract, eventueel nog wat vanille.
Er vormt zich een chocolademousse.
Dat doe je vervolgens als vulling in je taartbodem.
De taart is nu klaar, leg er ter versiering nog een nootje op.
Zet hem in de diepvries, zodat ie stevig wordt.
Als je hem wilt eten laat je hem ietsje ontdooien, dat hij net makkelijk snijdbaar is.

Ik had iets meer vulling mogen maken. Volgende keer dan maar twee bananen door de vulling, of wat meer avocado, want de vulling (zie foto) reikt niet tot aan de rand.
Wat je ook nog door de vulling van je taartmengsel kan doen, behalve avocado, banaan, rauwe cacaopoeder en stevia, is wat superpoedertjes erdoor mixen.
Bijvoorbeeld van ieder poedertje een maatlepeltje.
Ik denk dat de mousse dan ook nog iets steviger wordt.
De superfood poedertjes kunnen bijvoorbeeld zijn:
lucuma-, maca- mesquite-, bosbespoeder. Er bestaan nog veel meer.
Zoek maar eens op internet.
Het was nog maar mijn eerste rauwe taart.
Wie leuke, goede of betere variaties verzint, nodig ik uit het hieronder in een reactie te plaatsen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in rawsnoep. Bookmark de permalink .

1 Response to taart

  1. Snoespoes schreef:

    Ik weet niet wie de mevrouw is die dit maakt, maar het ziet er goed uit, en het is zeker heel gezond voor je.
    Laat ons nog meer van je recepten zien. Ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s